ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΦΕΤ

 

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 14708/10-08-07/ΦΕΚ 1616/17-08-07, δημιουργείται η υποχρέωση όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων της χώρας, που δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων, να παρακολουθήσει σεμινάρια κατάρτισης σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας.

 

Το πρόγραμμα αφορά το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

 

Σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τον καταρτιζόμενο σε θέματα στοιχειώδους υγιεινής των τροφίμων, έτσι ώστε αυτός κατά την εξάσκηση των καθηκόντων του αφενός μεν να μην αποτελεί μέσο διακινδύνευσης της ασφάλειας των παραγομένων προιόντων, αλλά επίσης ούτε με τις ενέργειές του να την θέτει σε κίνδυνο.

 

Το θεματολόγιο του σεμιναρίου περιλαμβάνει:

 

- Εισαγωγή στην ασφάλεια των τροφίμων

- Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών

-Τροφοδηλητηριάσεις και παρεμπόδισή τους

- Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων

- Το εργασιακό περιβάλλον

- Πρακτικές καθαρισμού

- Κοινά μιάσματα και ο σχετικός ελεγχός τους

- Νομοθεσία υγιεινής των τροφίμων

 

Με την επιτυχή περάτωση του σεμιναρίου εκδίδεται Προσωρινή Βεβαίωση Παρακολούθησης Επιπέδου 1, η οποία δεν υποκαθιστά την Επίσημη Βεβαίωση η οποία εκδίδεται από τον ΕΦΕΤ μετά από σχετικές εξετάσεις όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση 14708/10-08-2007 (ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007). 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

 

Οι εκπαιδευτές που θα διδάξουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προέρχονται από το Μητρώο Εκπαιδευτών ΕΦΕΤ, όπως αυτό ορίζεται από την ΥΑ 14708/2007

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας την σχετική Αίτηση Συμμετοχής, με φαξ στο +30 2810 344403 ή mail στο info@qshellas.gr.